onsdag 27 april 2011

Utvändig målning

Vitt är vitt, eller hur? Näää! Vi har under hela påsken (nästan :) stått och glott på en planka som Z målat två olika vita färger på. Den ena är S0500N och den andra är S0502Y. Det var även dessa färger som vi valde mellan då vi målade invändigt och då valde vi S0500N som är bruten mot grått. Våra dörrar, fönster och trappa är målade i S0502Y som är en standardkulör bruten mot gult. Vi är mycket nöjda med vårt val och tycker inte att man tänker att vissa detaljer är lite mer åt det "cremefärgade" hållet. Men nu gäller det alltså utvändig målning. Vi har pratat med vår säljare på Trivselhus och han rekommenderade definitivt S0500N till vår fasad vilket är den kulör som de verkar använda mest av till sina New England hus (jag vet dock inte om man kan kalla vårt hus för ett sådant). När vi forskade på nätet och pratade med färghandeln så visade det sig dock att S0502Y är en mer populär fasadkulör eftersom den inte blir lika skarp som S0500N som enligt vissa kan upplevas som nästan bländande att titta på. Nåja då blir det väl solglasögon på för till slut blev det ändå denna som vi valde och jag hoppas att vi blir nöjda, vore lite trist att behöva måla om...

Dessa hus är målade med S0500N!

Klassiskt New England

"Äntligen Hemma huset"
Bilder: Trivselhus.se

1 kommentar:

christian sa...

Hej på er!

Vi bygger precis just nu också Trivselhus. Inte lika långt kommna som er, men huset är snart helt färdigt på utsidan. Kul att följa er fina blogg!

Vi har ungefär samma dilemma angående dessa kulörer. Vi är inne på 0500N också utvändigt och även invändigt. Men hur ser det ut bredvid 0502Y? Tänker på att köksluckorna (som väl i vårt fall också är i 0502Y) och andra standarddetaljer som ni nämner är i 0502Y? Utvändigt, hur ser det ut mot era spröjs som väl också är 0502Y utvändigt tror ni?

Hälsningar, Christian & Matilda

Skicka en kommentar