söndag 1 maj 2011

Macarons!

Förra veckan provade jag ett nytt recept så denna älskade kaka. Det här receptet är lite förenklat då man inte behöver göra någon sockerlag. Kakorna blev goda men man ska nog sila mandelblandningen en eller två gånger ändå för att få slätare kakor. Receptet var otroligt enkelt speciellt om man får tag i mandelmjöl och slipper skålla och mala mandeln själv :) Men jag tror dock kanske att man får det bästa resultatet med det lite mer komplicerade receptet.

Macarons (the easy way)

50 g mandelmjöl
100 g florsocker
55 g äggvita (ca 1,5 ägg, rumstempererade)
2 msk socker

- Blanda mandelmjöl och florsocker och sila en eller flera gånger.
- Vispa äggen och när de börjar skumma så häll i sockret lite i taget, vispa till glansig maräng
- Blanda ihop allting försiktigt och spritsa ut kakorna på plåt med bakplåtspapper, låt kakorna vila ca 30 minuter på plåten
- Grädda i cirka 10 minuter, 150 grader.
- Låt kakorna svalna och använd valfri fyllning


Jag bytte ut lite av florsockret mot kakao och gjorde chokladmakarons med chokladsmörkräm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar