torsdag 5 augusti 2010

Generalentreprenad och kvalitetsansvar

Det finns ett antal olika entreprenadformer när man sätter igång ett husprojekt och vi har valt formen som kallas Generalentreprenad.


I praktiken betyder det att vi tecknar ett köpeavtal avseende husleverans med Trivselhus. Det gjorde vi i början på juli och nu återstår det för oss att skriva under ett entreprenadkontrakt med vår byggare. Firman vi valt, Glenn Adolfsson Bygg AB är erkänt duktig byggfirma som är lokalt förankrat i vår ”nya” stadsdel Adolfsberg/Södra Lindhult. Glenn kommer också bygga fler hus i vårt område och jag har hört mycket gott om honom från personer runt omkring mig. Byggarns uppgift i sin tur är att han upphandlar alla underleverantörer och på så sätt får vi ett färdigt hus och en hel del stöd i det dagliga arbetet. Ytterligare en fördel med generalentreprenad är att Trivselhus har det sammanhållande ansvaret och att vi valt en kvalitetssäkrad entreprenör via dem som ger oss en unik trygghetsgaranti. Mer om detta finns att läsa på Trivselhus hemsida.

Som kvalitetsansvarig har vi valt Stefan Rahmström som har högsta behörighet enligt PBL med riksbehörighet. Han är VD på SamCon i Örebro och arbetar främst med småhusentreprenader i Örebro med omnejd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar