torsdag 3 mars 2011

Kök o badrum

I söndags var vi förbi huset igen (vi skulle åka förbi varje dag om Z fick som han ville) för att se hur långt de hunnit med vårt kök. Det ser inte ut att vara så mycket jobb kvar (för våra otränade ögon iaf) men det är det säkert. Det man t.ex. kan se är att alla handtag och knoppar ska sättas dit, det saknas blandare och socklar m.m. Vi var i kontakt med Elon idag för att stämma av leverans av våra vitvaror för det är snart dags! Vad gäller badrum så har det hunnits med en hel del och vi har fått bestämma oss för vilken fog vi vill ha, vi valde ljusgrå i badrummen och vit i köket. Vit fog kan tydligen vara lite vansklig för den kan gulna lite med åren. En av våra byggare sa dock att den är mycket bättre nu än den var förr så vi chansar på den i köket. Annars så målas det för fullt i huset och de börjar tapetsera nästa vecka. Så här ser det ut just nu!

Nu är skåp och köksö på plats! Vi har valt skåp ovanför bänkskivan och vagnar överallt annars, är övertygad om att vi kommer att älska dem! Det är så mycket mer praktiskt än skåp, tyvärr så är det mycket dyrare också och ingår inte i standardköket från Trivselhus.

Close up på köksön. Eftersom vi har vårt matbord i direkt anslutning till köket så valde vi att inte ha en bänkskiva som sticker ut så att man kan sitta och äta vid köksön. Vi tänker nog dock köpa ett par barstolar så man kan sitta lite på sniskan om man vill. Det var lite meckigt att få ihop köksön, vi ville att den skulle få lite "köpmandiskkänsla" men en riktig kökmandisk var jättedyr så vi har byggt ihop den här av lösa delar och sätter en skiva på sidorna så att den ser ut som en helhet. Vi ville ha en stor ö med mycket arbetsyta och jag tror vi kommer bli nöjda med denna.


Badrummet på bottenvåningen, kaklat o fogat!

Z ska äntligen få sina inbyggda hyllor vid duschen så att det inte står flaskor överallt på golvet :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Följer ert härliga bygge, allting ser så himla snyggt ut måste jag säga. Ligger själv i startgroparna för ett bygge så kommer fortsätta följa er blogg, väldigt inspirerande. Får jag fråga vad det är för ytterdörrar ni har köpt, tillverkare? Undrar också om dörrarna har spröjs både in- och utsida eller bara på utsidan? Lite svårt och se på bilderna. Tycker dörrarna ser mycket fina ut liksom allt annat. Hälsningar Anna

Louise sa...

Hej Anna!

Ytterdörrarna kommer från Snickar-Per och tillhör Trivselhus standardsortiment. Färgen heter NCS S 3005-G50Y och det är endast spröjs på utsidan.

Mvh Louise

Skicka en kommentar